Slovensko vegansko društvo vabi na dogodek Zdravi, prijazni do živali in okolja.
Dani Sušnik bo na dogodku predstavil osnove dietetike, vsebnost beljakovin, železa in drugih pomembnih hranil v različno sestavljenih jedilnikih. Na podlagi teh informacij bo udeležencem razložil sestavo preprostega jedilnika, ki temelji na rastlinski hrani in zmanjša tveganja za mnoga obolenja (srčno-žilna obolenja, diabetes tipa 2, določene vrste raka, debelost).
Na koncu bo Maja Hrovat predstavila še osnovne trike veganske kuhinje kot so priprava domačega rastlinskega mleka, jajčne alternative v sladkem in slanem pecivu, skrivnosti aquafabe ter priprava okusnega drobljenca za različne hranljive jedi.
Udeleženci bodo prejeli zloženko s kar 28 recepti in zbirko informacij o predavanih tematikah. Ena hitra in enostavna jed bo pripravljena kar na koncu predavanja, čemur bo sledilo druženje ob prigrizkih.
Več informacij je na voljo tukaj.
Vir: Slovensko vegansko društvo