Pop the Vote: Kultura na volitvah

Pop the Vote: Kultura na volitvah

Projekt Pop the Vote! – Kultura na volitvah, ki ga koordinira združenje Culture Action Europe (CAE), in pri katerem Motovila sodeluje kot pridruženi partner projekta.

Cilj projekta Pop the Vote: Kultura na volitvah, ki ga sofinancira Evropski parlament, je angažirati mlade umetnike v 13 državah EU, tj. v Bolgariji, Cipru, Franciji, Italiji, Hrvaški, Madžarski, Nemčiji, Nizozemski, Poljski, Portugalski, Sloveniji, Španiji in Švedski, da spodbudijo državljane k udeležbi na volitve v Evropski parlament prihodnje leto.

Izbrani umetniki bodo kot ustvarjalci sprememb (changemakers) z »artivizmom« in skupnostnimi (inovativnimi) pristopi državljane spodbudili k aktivni drži o glasovanju za evropske poslanke in poslance prihodnje leto.

CAE je prejšnji teden objavil poziv za »ustvarjalce sprememb«, namenjen umetnikom, kulturnim delavcem in študentom (18–30 let), ki bodo kot »ustvarjalci sprememb« (changemakers) mobilizirali državljane, da se udeležijo evropskih volitev.

Rok prijave je do 15. oktobra 2023 do 23.59 po srednjeevropskem času.

Izbrani »ustvarjalci sprememb« se bodo udeležili 7-dnevnega usposabljanja v Belgiji (10.–16. feb. 2024), pri tem jim organizator krije potne stroške, nastanitev in prehrano. Poleg tega bodo »ustvarjalci sprememb« prejeli finančno podporo (1.197 EUR) za dveh izvedbo dogodkov (med februarjem in majem 2024) v svojih državah za spodbujanje sodelovanja državljanov na volitvah v Evropski parlament 2024. Poziv smo delili tudi na FB @MotovilaInstitute.

Za dodatna pojasnila o projektu so vam pri Motovili na voljo.

Vir: Motovila