Predstavitev programa Ustvarjalna Evropa

Predstavitev programa Ustvarjalna Evropa

Delujete v okviru organizacije ali podjetja s področja kulture? Imate projektne ideje z evropsko dimenzijo na področju kulture, filma ali drugih ustvarjalnih sektorjev in potrebujete finančno pomoč?

Sedaj ste na pravem mestu, da bo to lažje, hitreje in učinkovito!

Europe Direct Savinjska v sodelovanju s Centrom Ustvarjalna Evropa v Sloveniji (Zavod Motovila) vabi na predstavitev EU programa Ustvarjalna Evropa, ki bo v torek, 26.5.2015 ob 16.00 uri v prostorih Celjskega mladinskega centra.

Program Ustvarjalna Evropa (2014–2020) nudi podporo organizacijam, dejavnim na kulturnem in avdiovizualnem področju (film, televizija, literatura, uprizoritvene umetnosti, kulturno dediščina, arhitektura, oblikovanje idr.),

S proračunom v višini 1,46 milijarde EUR bodo v sedmih letih omogočili:

  • Filmski ustvarjalci, distributerji, prodajni zastopniki bodo lahko koristili finančna sredstva za razvoj, promocijo in distribucijo več tisoč evropskih filmov.
  • Ljubitelji filma si bodo lahko ogledali filme iz vse Evrope v več sto kinematografih in na festivalih po Evropi.
  • Več kot 250.000 umetnikov in kulturnih delavcev bo lahko v okviru projektov predstavilo svoje delo tudi zunaj meja.
  • Več tisoč organizacij in strokovnjakov s področja bo pridobilo nova znanja in boljše možnosti za mednarodno sodelovanje.
  • Založbe bodo lahko prevedle več kot 4.500 literarnih del, kar bo bralcem omogočilo dostop do evropske literature v materinem jeziku.
  • S podporo projektom se bo doseglo milijone evropskih državljanov.

Na predstavitvi se nam bo pridružila tudi Alma R. Selimovič iz Zavoda Bunker, Ljubljana, ki bo predstavila svoje izkušnje sodelovanja v okviru programa.

Udeležba na dogodku je brazplačna. Število mest je omejeno.

Prijave sprejemamo do ponedeljka, 25. maja 2015 na email naslov: info.pentlja@mc-celje.si

 

 

 

 

 

 

Delno financira EU.